XLIII. TÜRKİYE MUHASEBE EĞİTİMİ SEMPOZYUMU

14- 18 Mayıs 2025
Pine Beach Belek Otel - Antalya / Türkiye

DUYARLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN MUHASEBE EĞİTİMİNDE DÖNÜŞÜM

BİLDİRİ ÇAĞRISI


BİLDİRİ BAŞVURUSU İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN

Değerli Akademisyenler ve Araştırmacılar,

XLIII. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu, 2025 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Anabilim Dalı tarafından 14-18 Mayıs 2025 tarihleri arasında Pine Beach Belek Otel- Antalya’da düzenlenecektir. Hepimiz için büyük anlam ve değer taşıyan bu önemli etkinlikte sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Sempozyumun bu yılki teması, günümüzün küresel meselelerine çözüm arayışları doğrultusunda, "Duyarlı ve Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Muhasebe Eğitiminde Dönüşüm" olarak belirlenmiştir. Bu temanın merkezinde, muhasebe eğitiminde inovasyon ve sürdürülebilirlik anlayışının entegrasyonu, geleceğe duyarlı bir eğitim sistemi oluşturulması ve muhasebe disiplininin sosyal ve çevresel sorumluluk anlayışıyla öncü bir rol üstlenerek yeniden yapılandırılması anlayışı bulunmaktadır.

Sempozyumda, duyarlı ve sürdürülebilir bir gelecekte gerek akademik gerekse meslek içi muhasebe eğitimindeki dönüşümün ne şekilde olacağı veya olması gerektiği konularının akademik ve uygulama yönünden değerlendirilmesi hedef alınmıştır. Ayrıca, akademik ve profesyonel bakış açısıyla muhasebe eğitiminin geleceğinin, sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu ve yenilikçi çerçevede tartışılması amaçlanmaktadır.

Aşağıda, sempozyum teması çerçevesinde tartışılması önerilen alt konular listelenmiştir:

  • Sürdürülebilirlik raporlaması ve güvencesi çerçevesinde muhasebe eğitiminin karşılaşacağı zorluklar ve fırsatlar
  • Sürdürülebilirliğin muhasebe ve denetim uygulamalarına entegrasyonu
  • Sürdürülebilirlik alanında muhasebe eğitimi ve öğrenci becerilerinin geliştirilmesi
  • Yapay zeka uygulamalarının sürdürülebilirlik alanında muhasebe eğitimine entegrasyonu
  • Sürdürülebilirlik raporlaması ve güvence denetiminde dijitalleşmenin etkileri
  • Muhasebe eğitiminde finansal ve sürdürülebilirlik raporlaması arasındaki etkileşim
  • Sürdürülebilirlik raporlaması standartları ve muhasebe eğitimi üzerindeki etkileri
  • Mesleki becerilerin sürdürülebilirlik raporlaması ve güvence denetimi çerçevesinde yeniden tanımlanması
  • Muhasebe mesleğinin sürdürülebilir kalkınmadaki rolü ve değişen yapısı
  • Sürdürülebilirlik raporlaması ve güvence denetimi çerçevesinde muhasebe meslek mensuplarının genişleyen rolü
  • Sürdürülebilirlik Çerçevesinde İş Dünyası ile İşbirliği ve Sürdürülebilirliğe Dayalı Uygulamalı Muhasebe Eğitimleri

Sempozyumumuz yukarıda önerilen konularının yanı sıra, muhasebe alanı ile ilgili farklı yaklaşımları olan çalışmalara da sempozyum teması kapsamında açıktır. Ayrıca sempozyum kapsamında; işletme biliminin pazarlama, yönetim, finans, üretim yönetimi gibi diğer alanları ve sosyal bilimlerin eğitim ve eğitim teknolojileri gibi farklı alanlarından akademisyenlerin de katılımı ile muhasebe alanında disiplinler arası akademik tartışmaların çeşitlenmesi ve verimli sonuçlara ulaşılması beklenmektedir. Düzenleme kurulu tarafından yukarıda önerilmiş olan konular haricinde, yenilikçi ve bilimsel dizine katkı yapacağı düşünülen bildiri çalışmaları da kurulumuz tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

Sempozyumda sunulan bildiriler, Türkiye’nin en köklü dergilerinden biri ve TR-Dizin’de taranmakta olan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi’nin Sempozyum Özel Sayısında yayımlanabilecektir. Bildiri sahibi/sahiplerinin talebi ile tam metin olarak DergiPark üzerinden dergiye gönderilmek ve hakem sürecinden geçmek kaydıyla, bildiriler 2025 yılı Aralık ayında Sempozyum Özel Sayısında yayımlanacaktır.

Bu kapsam doğrultusunda sizleri, 43. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu’na değerli araştırmalarınızla katkı sağlamaya davet ediyoruz. Bildiri özetlerinizi ve tam metinlerinizi belirtilen tarihlerde iletmenizi rica ederiz. Sempozyumla ilgili tüm gelişmeler, www.turmes2025.org web adresinden duyurulacaktır.

Tam Metin veya Genişletilmiş Özetler 31 Ocak 2025 tarihine kadar gönderilmelidir. Tam Metin veya Genişletilmiş Özetler şu bölümleri içermelidir;

  1. Özet ve Anahtar Kelimeler, anahtar kelime sayısı 5 adedi geçmemelidir.
  2. Giriş, çalışmanın amacı ve araştırma sorusu, ilgili teorileri içeren literatür, ampirik çalışmalar için hipotezler ve araştırma sonuçlarını içermelidir.
  3. Metodoloji, araştırma sorusuna uygun olarak seçilmiş ve teorik altyapı ile desteklenmiş metodolojinin detayını içermelidir.
  4. Bulgular, yapılan çalışmanın bulguları ya da ön bulgularını içermelidir.
  5. Sonuç, bulgulardan çıkan genel ve beklenen sonuçlar, çalışmanın uygulama ve araştırma alanına katkıları, kısıtlar, gelecek çalışma önerilerini içermelidir.
  6. Kaynakça

Bölümler farklı başlıklara ayrılabilir ve alt başlıkları içerebilir. Tam Metinler 20 sayfayı ve Genişletilmiş Özetler 5 sayfayı geçmemelidir (tablo ve referanslar dâhil), Times New Roman 11 punto, normal kenar boşluklu, APA formatında ve Türkçe olarak hazırlanmalıdır. Bildiriler kitabı (Tam Metin ve Genişletilmiş Özetler) elektronik ortamda basılarak katılımcılarla paylaşılacaktır. Bildiri başvuruları www.turmes2025.org/bildiri.html adresinden yapılmalıdır.

Önemli Tarihler
31 Ocak 2025
Genişletilmiş Özet ve Tam Metin Bildiri Gönderimi İçin Son Tarih
28 Mart 2025
Değerlendirme Sonuçlarının Bildiri Sahiplerine Gönderilmesi

Saygılarımızla,

Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu Düzenleme Kurulu
Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Anabilim Dalı